AKTUELNO

U Srbiji će biti oblačno, na severozapadu, zapadu i na planinama sa snegom, u ostalim predelima mestimično s kišom i susnežicom, a posle podne i uveče kiša će preći u sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata i jak, jugoistočni, a na severu i zapadu severni. Jutarnja temperatura će se kretati od minus četiri do jedan, a najviša od jedan do osam stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti oblačno, hladnije, sa kišom i snegom. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura će biti oko jedan, a najviša oko stri stepena, dok se uveče i tokom noći predviđa sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U Srbiji će u sredu biti oblačno sa snegom, samo u Timočkoj Krajini će biti kiša i suznežica. U četvrtak predvidja se prestanak padavina, zatim uglavnom suvo, osim u brdsko-planinskim predelima gde će provejavati slab sneg.

U Beogradu se predvija slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolN˜enjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolN˜a, reumatski bolovi i neraspoloženje.

#Sneg

'